zaterdag 24 oktober 2009

Vaccinatie tegen Mexicaanse griep verplicht?!!

Als we Ab Klink moeten geloven, dan zou iedere Nederlander zelf mogen beslissen of hij of zij gevaccineerd zou willen worden tegen de varkensgriep. De beschikking over het eigen lichaam zou ook volledig in overeenstemming zijn met art. 11 van de Nederlandse grondwet die gaat om de onaantastbaarheid van het lichaam. Artikel 11 van de Grondwet stelt namelijk: 'Ieder heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op onaantastbaarheid van zijn lichaam.'

Zie trouwens ook het artikel in het door de Nederlanders en de Fransen massaal afgewezen Europese Grondwet. Art. II 63:

1. Eenieder heeft recht op lichamelijke en geestelijke integriteit.

2. In het kader van de geneeskunde en de biologie moeten met name in acht worden genomen:

de vrije en geïnformeerde toestemming van de betrokkene, volgens de bij de wet bepaalde regels;
het verbod van eugenetische praktijken, met name die welke selectie van personen tot doel hebben;
het verbod om het menselijk lichaam en bestanddelen daarvan als zodanig als bron van financieel voordeel aan te wenden;
het verbod van het reproductief kloneren van mensen.
Beperkingen op dit recht mogen dus uitsluitend plaatsvinden op wettelijke grondslag (Een voorbeeld van een dergelijke beperking kan worden gevonden in bepalingen in de Politiewet 1993 ter zake van het geweldgebruik en de veiligheidsfouillering).
Als Ab 'Killer' Klink zegt dat de Nederlanders zelf mogen kiezen of ze gevaccineerd willen worden, is dat niet waar. Beperkingen op het recht op intergriteit van het lichaam moeten immers op een wettelijke grondslag gebaseerd worden. Klink weet dat er geen Nederlandse wet zal komen die ons dwingt vaccinaties te nemen... want dat zou de Tweede Kamer (hopelijk) niet goedkeuren. Maar die Nederlandse wet HOEFT er ook niet te komen. Want wat Klink 'even' vergeet te vemelden, maar vast wel weet, is dat in Nederland Internationaal Recht boven Nationaal recht gaat. (art. 94 Grondwet).
En volgens het Internationale Gezondheidsrecht, art 21 van het verdrag van de Wereld Gezondheidsraad, (in het Engels World Health Organisiation (WHO) kan het hoofd van die organisatie 'een bepaalde situatie' (zoals bijvoorbeeld de huidige varkensgriep- hoax) tot 'internationale gezondheidstoestand' verklaren.
In dat geval kan het hoofd van de WHO bindende maatregels afkondigen, zoals in quarantaine stelling, reisverboden, en allerlei andere procedures afkondigen, nodig om de gezondheidsnoodtoestand het hoofd te bieden. In het geval van een pandemie (level 6 op de schaal van hevigheid van uitbraken van ziektes) heeft de WHO de autoriteit om verplicht vaccinaties te laten uitdelen. Alle 194 landen die het WHO-verdrag hebben ondertekend, zijn gebonden aan deze regels.
De landen die het verdrag hebben ondertekend, waaronder Nederland, kan men hier vinden:
http://www.who.int/countries/en/

Klink dwingt de burger die zich niet wil laten vaccineren in feite tot burgelijke ongehoorzaamheid.
Maar verwacht je ook anders van burgers als bewindslieden zoals Klink en ook de Koningin zich NIET laten inenten, en vragen daarover ontwijkend beantwoorden.


AddThis

Share |