zaterdag 24 oktober 2009

De FED en Goldman Sachs, 2 manipulerende monsters van Obama

In de afgelopen tijd komt de vraag steeds vaker bovendrijven wat de Federal Reserve nou precies aan het doen is. Grote hoeveelheden belastinggeld lijken zonder overzicht in grote diepe gaten (banken) geduwd te worden. De omvang van deze bailouts beginnen alsmaar groter te worden en uit het programma MSNBC's Morning Meeting van afgelopen vrijdag 24 juli mogen we vernemen dat de FED o.a. het Amerikaanse volk al voor 14 biljoen aan de haak heeft geslagen.
De mensen protesteren wel, maar worden nauwelijks serieus genomen. De bevolking van de VS wordt zonder enige slag of stoot het economische ravijn ingeduwd. Banken blijven failliet gaan, problemen met hypotheken in bijvoorbeeld de vastgoed markt worden alsmaar groter, en ook de Amerikaanse staatsschuld wordt er niet minder op. Ook de werkloosheid wordt een steeds groter probleem. Mensen komen steeds verder achter te liggen op hun betalingen, niet alleen van de hypotheek, maar ook dingen zoals hun creditcards.
Obama blijft ook maar doorgaan, en geeft de FED steeds meer rechten om bijvoorbeeld bedrijven te sluiten die een "bedreiging" vormen voor de economie. Maar ook zijn er mensen zoals Ron Paul die met HR 1207 overzicht proberen te krijgen. Die uiteindelijk de macht en invloed van de Federale Reserve via dit voorstel wil beperken.

Goldman Sachs

Goldman Sachs, 1 van de weinige banken die in het afgelopen kwartaal winst wist te maken, is ook om andere redenen in het nieuws geweest. Zo bleek het aandeel van Goldman Sachs, in het aantal verhandelde aandelen op de NYSE, in de laatste maanden te zijn toegenomen tot bijna 50%. Het duurde ook niet lang of de NYSE nam de betreffende bank in bescherming, door geautomatiseerde transacties boven een waarde van $1.000.000 niet meer openbaar te maken. Om het verhaaltje nog interessanter te maken er is een website gestart om de vuile was van Goldman Sachs boven te halen. Ook verscheen er een artikel in de Rolling Stone over Goldman Sachs genaamd : "The Great American Bubble Machine" deze werd snel opgepikt door andere websites zoals cryptogon. Daarnaast wist de New York Post ook met een artikel te komen over een Russische immigrant die geheime computercodes had gestolen die volgens andere bronnen ruiken naar (nog meer) marktmanipulatie.

http://www.youtube.com/watch?v=nXfTleqKr-U

AddThis

Share |