zaterdag 24 oktober 2009

De kracht van Media en hoe die gebruikt word

Wie herinnert zich nog de ‘Heldhaftige’ toespraak van President Bush op het vliegdek schip direct nadat het regime van Sadam Hoessein was verslagen. Hij kwam n.b. voor de gelegenheid aanvliegen in een gevechtvliegtuig. Ik heb en ik denk met mij de gehele Westerse Massa altijd gedacht dat het betreffende vliegdekschip vlak voor Irak lag. De werkelijkheid was dat het in de haven van San Diego lag. Bush kon dus zo aan boord lopen van de kade van San Diego.
Een verbluffend contrast ontstaat dan.

Dat een opinie in slechts twee seconden wordt gevormd.
Dat maar 2 procent van de wereld reist per vliegtuig. Dat wij met een Stenen tijdperk verstand het Hedendaagse nieuws verwerken. Ik begrijp nu waarom SBS en de Telegraaf zo succesvol zijn.

Dat de Aboriginals daar wat op hebben gevonden en als zij van A naar B lopen voordat zij op hun eind bestemming arriveren eerst even met zijn alle gaan zitten zodat hun geest (verstand?) even de tijd krijgt hun lichamen in te halen en te wennen aan de nieuwe omgeving. Dat laatste is m.i. een zeer goede tip voor het voorkomen van Massa Hysterie (Media- Hype) opgewekt door de commerciële media.

http://www.youtube.com/watch?v=4odmtUBtfeU&feature=player_embedded

AddThis

Share |