zaterdag 24 oktober 2009

Mexicaanse griep en gewone griep.

Ik ben banger voor de gewone griep haha.
Waarom is het bij de mexicaanse griep wel een pandemie en bij de griep niet?
Ik ben gezond en ik hoef niet ingeent te worden naar mijn weten.
Waarom zijn er 34 miljoen vaccinaties tegen mexicaanse griep ingekocht terwijl er meer mensen dood gaan aan de "gewone" griep?

"Gewone" griep en mexicaanse griep:

Hoeveel mensen er effectief ziek zullen worden of sterven, kan niemand voorspellen. Maar de onzekerheid dat je zelf een van de slachtoffers kan zijn, maakt veel mensen erg ongerust. De cijfers van 3 miljoen griepgevallen en 7 griepdoden per dag die Nationaal griepcommissaris, Marc Van Ranst, onlangs liet vallen, schijnen veel mensen erg ongerust te maken.

Dat is nergens voor nodig, want het aantal griepdoden verschilt niet wezenlijk van het aantal slachtoffers in een normaal griepjaar. Afhankelijk van het type velt de griep in ons land jaarlijks tussen 1.000 en 2.000 slachtoffers
http://gezondheidsnet.rnews.be/medisch/nieuws/3081/ook-bang-voor-de-mexicaanse-griep-

Gewone griep:

Elk jaar vallen in de Europese Unie minstens 40.000 doden door griep. Het zijn vooral ouderen en chronisch zieken met long- en hartziekten, zo blijkt uit een nieuwe studie van het EU-centrum voor besmettelijke ziekten ECDC.

http://www.dag.nl/binnenland/doden-griep-113389

Gewone griep:


AMSTERDAM - In de eerste tweeënhalve week van dit jaar zijn in Nederland bijna 8400 mensen overleden. Voor het eerst sinds 2005 stierven meer dan drieduizend mensen per volle week.
De meeste mensen overleden in de week van 12 tot 18 januari: bijna 3400. Dat liet CBS-demograaf Jan Latten desgevraagd weten aan Novum Nieuws.
De relatief hoge sterftecijfers zijn een gevolg van de strenge winter en de aanhoudende griepepidemie, zeggen Latten en het instituut voor gezondheidsonderzoek Nivel.

http://www.nu.nl/algemeen/1910299/meer-doden-door-kou-en-griep.html

AddThis

Share |