zaterdag 24 oktober 2009

Arbeids kampen weer terug ?!!

Buitenlandse arbeiders in tenten mag

Arbeidsmigranten in een tent huisvesten mag. Dat schrijft minister voor Wonen Eberhard van der Laan (PvdA) maandag in een brief aan de Tweede Kamer. "Het huisvesten in een tent verdient niet de voorkeur, maar kan in uitzonderingsgevallen een oplossing zijn."
De Tweede Kamer wilde weten wat het kabinet toelaatbare vormen van huisvesting voor arbeidsmigranten vindt. Een tent kan volgens Van der Laan toelaatbare huisvesting zijn als op korte termijn een onderkomen nodig is die niet op een andere manier kan worden geregeld.
De tent moet dan niet zijn bedoeld als een onderkomen voor langere tijd. Buitenlandse werknemers die langere tijd in Nederland doorbrengen gaan toch wel op zoek gaan naar betere huisvesting, stelt de minister.
Het uitsluiten van tenten voor werknemers uit het buitenland beperkt volgens Van der Laan hun flexibiliteit. "Als geen geschikte huisvesting in een redelijke nabijheid kan worden gevonden, kan dat het verlies van arbeid voor de migrant betekenen." En dat is volgens de minister niet wenselijk. De tenten moeten wel altijd voldoen aan de eisen van brandveiligheid, hygiƫne en overlast.


http://binnenland.nieuws.nl/572401/buitenlandse_arbeiders_in_tenten_mag

AddThis

Share |