zaterdag 24 oktober 2009

Stoot je je teen mag je niet meer met de bus mee. of gebouwen binnen.

Het moet toch niet gekker worden.
Ze willen echt al voordat er iets gebeurd is handelen kunnen.
Je gegevens hebben ze al (vingerafdrukken,biometrische gegevens, fiscale, justitieeele, kinddossier, ed meer)
Nou alleen nog een wetje dat je niet boos mag zijn op straat of afwijkend gedrag vertoont.
Is geen futuristisch geouwehoer je hebt namelijk al kans als je de stresstest van apparatuur op het vliegtuig niet goed doorkomt dat je uitgebreid aan de tand word gevoeld.
What is next?

Artikel:

Een computer kan herkennen of iemand blij, verdrietig of agressief is. Een promovendus aan de Technische Universiteit in Delft heeft een computersysteem ontwikkeld dat de zes basisemoties angst, woede, verbazing, blijdschap, verdriet en walging kan onderscheiden. Een andere onderzoeker ontwikkelde een systeem waarmee agressie van treinpassagiers te herkennen is.
Het systeem meet de verandering tussen bepaalde punten op het hoofd. Zo neemt de afstand tussen kin en voorhoofd toe bij verbazing. De mond, ogen en wenkbrauwen zijn ook indicatoren van emoties. Voor het computersysteem ontwikkelden de onderzoekers een manier om het gezicht in één beeld te vangen.
De technologie zou in de toekomst gebruikt kunnen worden om agressie in de trein vroegtijdig te kunnen opsporen. Ook zouden auto's het systeem kunnen gebruiken om de emotionele toestand van de bestuurder in te schatten. Momenteel hebben enkele dure automerken al een systeem dat detecteert of de bestuurder zit te knikkebollen.
http://binnenland.nieuws.nl/572915/computer_herkent_gemoedstoestand

AddThis

Share |