donderdag 29 oktober 2009

Zorgstaat door de plee??

Onze zorgstaat door de plee?
En er is zo hard voor gevochten!!

Vragen naar aanleiding van uitspraken van een topambtenaar in het nationaal debat gezondheidszorg dat vanwege de crisis voorstellen voor bezuinigingen op de langere termijn zullen worden gedaan van 6,5 miljard euro in de curatieve zorg en 4,5 miljard euro in de care-zorg (AWBZ-zorg). Indiener vraagt zich af welke zorginhoudelijke reden ten grondslag liggen aan zijn twijfel 'of alle algemene en academische ziekenhuizen in Nederland wel open gehouden kunnen worden'.
http://ikregeer.nl/document/KVR38061

Het lijkt er op dat als gevolg van het nieuwe vergoedingensysteem illegalen vaker geweigerd worden in ziekenhuizen, het aantal onbehandelde gebitsproblemen stijgt en dat illegalen die zorg vragen gedwongen worden een betalingsregeling te tekenen. Welke maatregelen worden genomen om de zorg voor illegalen te verbeteren?
http://ikregeer.nl/document/KVR38057

Aanvullende vragen op eerdere vragen van de leden Arib en Spekman, ingezonden 29 september 2009. Het lijkt er op dat als gevolg van het nieuwe vergoedingensysteem illegalen vaker geweigerd worden in ziekenhuizen, het aantal onbehandelde gebitsproblemen stijgt en dat illegalen die zorg vragen gedwongen worden een betalingsregeling te tekenen. Welke maatregelen worden genomen om de zorg voor illegalen te verbeteren?
http://ikregeer.nl/document/KVR38058

Illegale kinderen wordt nog vaak de toegang tot de gezondheidszorg geweigerd. Artsen moeten beter op de hoogte gebracht worden van het recht op zorg dat illegale kinderen hebben en dat het strafbaar is deze zorg te weigeren.
http://ikregeer.nl/document/KVR38060

AddThis

Share |