maandag 26 oktober 2009

Militairen kunnen ingezet worden tijdens pandemie

Patiënten die in ons land de Mexicaanse griep krijgen, lopen kans opgevangen te worden in kazernes of militaire hospitalen.

Defensie treft momenteel voorbereidingen om bij te springen in het geval de nieuwe influenza ons land ontwricht. Militairen staan in het najaar, als de griepgolf naar verwachting op zijn hoogtepunt is, klaar om overal in het land compleet ingerichte noodziekenhuizen te bouwen. Ook liggen er draaiboeken klaar om patiënten met helikopters van marine en luchtmacht uit moeilijk bereikbare gebieden zoals de Waddeneilanden te halen en in kazernes onder te brengen.
In het geval van groot ziekteverzuim onder beveiligers of politie kunnen militairen na overleg met andere ministeries worden ingezet voor beveiligingstaken. "Het Rijk neemt talrijke maatregelen om besmetting zo eel mogelijk te beperken en ervoor te zorgen dat het normale leven in het land gewoon doorgaat. Daarin speelt Defensie een grote rol", zo bereidt de krijgsmachtleiding haar werknemers via een interne mededeling voor op hun naderende taak.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/4587885/__Militaire_inzet_bij_Mexicaanse_griep__.html

AddThis

Share |