donderdag 12 november 2009

Q koorts....vervolg op mexicaanse griep?

Mijn oog viel op een artikel in de krant "voorlopig geen massale inenting tegen q koorts."

Al jaren is de q koorts aan het verspreiden aan het broeien in de stallen en op het platteland.
Hier is niks mee gedaan.  Pas in april 2009 is er begonnen met inenting van dieren.
Ondanks de vele besmettingen (van mensen) en de doden is hier niets mee gedaan. Op veterinair gebied nieet en op menselijk gebied niet.
Wachten we op de dag dat de q koorts is verspreid over heel nederland ?????
Zo overactief ze zijn op het inenten tegen een milde griep zoals het mexicaanse griep zo weinig doen ze tegen de q koorts.


Uitzending van netwerk hierover

Uitzending van 2009-07-20
 Q-koorts eist steeds meer slachtoffers in Brabant
Q-koorts eist steeds meer slachtoffers in BrabantUitzending van 20 juli 2009
Terwijl Nederland zich voorbereidt op een golf van Mexicaanse griep, eist de Q-koorts steeds meer slachtoffers. Dit weekend overleed een vierde persoon aan de koorts die voornamelijk in Noordoost Brabant heerst. Dit jaar zijn er 1700 mensen besmet met de mysterieuze ziekte en om de verdere verspreiding te voorkomen dringt de GGD in Brabant aan op maatregelen. http://www.netwerk.tv/uitzending/2009-07-20/q-koorts-eist-steeds-meer-slachtoffers-brabant

Voorlopig geen massale inenting Q-koorts


Minister Ab Klink (Volksgezondheid) verwacht niet dat mensen op korte termijn op grote schaal zullen worden ingeënt tegen de Q-koorts. Hij wees de Tweede Kamer woensdag op de bijwerkingen die het nog niet geregistreerde vaccin kan hebben.

Het aantal gevallen van Q-koorts is sinds 2007 in Nederland drastisch gestegen. Dit jaar zijn tot nu toe in totaal 2026 gevallen gemeld. Dat maakt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) woensdag op de website bekend



De varkensgriep of Mexicaanse griep lijkt met 'slechts' twee gevallen in Nederland redelijk onder controle, maar ondertussen zijn er in Nederland veel meer gevallen van Q-koorts. Jaarlijks worden er ongeveer 15 mensen besmet met Q-koorts, maar in 2009 zijn het er ineens ruim tien keer zoveel. Op dit moment (mei 2009) zijn er zelfs meer dan 200 gevallen van Q-koorts in Nederland gemeld. Omdat men een epidemie wil voorkomen worden dieren al vanaf april 2009 verplicht gevaccineerd.
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/35903-q-koorts-er-komen-steeds-meer-gevallen.html

AddThis

Share |