maandag 2 november 2009

Israëlische politie arresteert joodse extremist

(Novum/AP) - De Israëlische politie heeft een joodse extremist gearresteerd die verdacht van een reeks aanslagen in de afgelopen twaalf jaar. De uit de Verenigde Staten afkomstige Jack Teitel, een ultraorthodoxe kolonist op de Westoever, zou onder meer verantwoordelijk zijn voor de moord op twee Arabieren.
De politiechef van Jeruzalem, Aharon Franco, zei zondag op een persconferentie dat Teitel werd opgespoord door een team van de politie en de binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet. Hij werd begin oktober opgepakt en heeft inmiddels een bekentenis afgelegd. In zijn woning werd een grote voorraad wapens aangetroffen. Aanvankelijk werd achter de aanslagen een ondergrondse groep extremisten vermoed, maar Teitel bleek bij alles alleen te hebben gehandeld.
Hij wordt er onder andere van verdacht in 2008 een pakjesbom te hebben gestuurd aan een joodse sekte. Een 15-jarige jongen raakte door de explosie zwaargewond. Verder zou hij een aanslag met een staafbom hebben gepleegd op een prominente vredesactivist, Seev Sternhell. In 1997 zou hij een Palestijnse taxichauffeur en een boer hebben vermoord.


AddThis

Share |